WIJ ZIJN KELLENERS SCHILDER EN SPUITWERK

onze werkzaamheden


Wij zijn enthousiast en toegewijd aan onze klanten en producten. Onze specialiteiten zijn onder andere: Behangen, Schilderen & Afwerking, Stucken & Sierpleister.


wat doet een schilder?


Natuurlijk schildert een schilder. Het werk van een schilder is echter veelzijdiger dan de meeste mensen denken. Een schilder knapt dingen op, zorgt voor onderhoud en voor verschillende soorten wandbekleding. Een schilder doet dus veel verschillende dingen, maar bij het schilderen zelf zijn de drie hoofdwerkzaamheden: sausen, lakken en spuiten


sausen

Sausen is het aanbrengen van een muurverf op een steenachtige ondergrond. Dit is een wat traditionelere methode en gebeurt met een kwast of met een roller. Het grote voordeel van sausen is dat dit in alle mogelijke kleuren kan gebeuren. Wanneer u gaat sausen heeft u de mogelijkheid om voor een egale kleur te kiezen, maar is het ook mogelijk om een bepaalde structuur te kiezen. Uw muur krijgt een effen resultaat in de kleur die je uitkiest.


lakken

Lakken is een methode om hout tegen inwerkingen van buitenaf te beschermen. Goed lakken is belangrijk om het schilderwerk een langere levensduur te geven, en wordt dan ook gedaan door de schilder. Zowel voorlakken als aflakken is belangrijk. Het aantal lagen lak wat nodig is, is afhankelijk van de structuur van het object wat gelakt wordt. Het lakken is goed gebeurd zodra de structuur glad is. Lak kan met een kwast, een lakroller of met een spuit worden opgebracht.

spuiten

Zoals de naam al zegt wordt bij het spuiten de muurverf of latex letterlijk op de muur gespoten. Deze methode heeft als groot voordeel dat de verf gelijkmatiger op het oppervlak aangebracht wordt. De muur wordt streeploos, zonder zichtbare aanzetten. Latex spuiten is een hele snelle methode, ook omdat de verf in één keer dekkend is. Dankzij de hoge productiesnelheid is spuiten een stuk goedkoper dan traditioneel schilderwerk. Wanden en plafonds kunnen gespoten worden, maar het is ook mogelijk om meubels, kozijnen, ramen, deuren of verwarming te laten spuiten.


wat doet een spuiter?


Wij spuiten met een pastaproduct op waterbasis(“spack”). Het resultaat is een mooie korrelstructuur in een zekere mate van grofheid, waarmee je veel oneffenheden kunt camoufleren. Wij kunnen zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw ook spuiten.


wat is spack?

Spack is een gladde pasta op kunstharsbasis. De eigenschap hiervan is dat het erg hard en stootvast opdroogd. Standaard spuiten wij met brander spack in de kleur wit. Het is ook mogelijk om andere kleuren spack te spuiten.


wat is het verschil tussen spack en andere sierpleisters of spachtelputz?

In de meeste sierpleisters zitten kwarts-korrels (steentjes van diverse grootte) wat de uiteindelijke structuur vormt op de ondergrond. Spack is een gladde pasta waarbij de structuur wordt bepaald door het uit elkaar blazen van het materiaal in de spuitkop van de spuitmachine. Spack is in tegenstelling tot andere sierpleisters niet scherp zodat je jezelf niet open haalt wanneer je er langs schuurt. Tevens is spack makkelijker bij te werken bij eventuele beschadigingen dan bv. Spachtelputz, ook bij morsen / vlekken is het afneembaar met een licht vochtige katoenen doek.

isoleren van ondergronden?

Sterk zuigende en verontreinigde ondergronden zoals nicotine, lijmresten, vochtplekken dienen vooraf te worden behandelt (isoleren), voordat de spack aangebracht kan worden. Dit proces bevordert de hechting en sluit het doorlekken van verkleuring en vuil uit.

overschilderbaar of op kleur?

Spack kan in bijna elk gewenste kleur gemengd worden. Wel dient u er rekening mee te houden dat spuiten op kleur duurder is dan spuiten in standaard wit. Dit neemt niet weg dat kleurspuiten erg mooi is. Spack is ook in elk gewenste kleur te verven. Ook glasvezel, spachtelputz en sausklaar gestucte ondergronden lenen zich goed om met een verflaag te verfraaien. U kunt dit laten verfspuiten of zelf rollen. Wanneer u het laatste verkiest is een goede verf een must om uiteindelijk geen banen te zien. Waarschijnlijk ook meerdere lagen verf voor een goede dichting.


behangen


Wilt u uw slaapkamer, woonkamer of zolder bekleed hebben met behang? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen voor een professionele kwaliteit behang. Behang is te verkrijgen in veel verschillende soorten. Al deze soorten behang hebben hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. De ene behangsoort is wat duurder dan de andere. Behang kan zeer verschillen in kwaliteit. Het is echter wel van belang dat u kiest voor het soort behang dat het beste bij uw wensen en woning aansluit.


papierbehang

Papierbehang is een veelgebruikte behangsoort. Dit komt mede doordat het een goedkopere soort behang is. Zoals de naam al zegt, is het behang gemaakt van papier. In de meeste gevallen bestaat het papierbehang uit zowel een bovenlaag als een onderlaag. Papierbehang staat garant voor mooie kleuren en heldere kleuren.


vinylbehang

Vinylbehang is een behangsoort waarvan de toplaag of het gehele behang uit vinyl bestaat. Wanneer alleen de toplaag uit vinyl bestaat dan is de onderlaag van een ander materiaal gemaakt. Hier zijn vaak veel verschillen in te vinden. Er kan namelijk gebruik worden gemaakt van een onderlaag van papier, linnen, schuim of opgeschuimd vinyl kan als onderlaag worden gebruikt.

acrylbehang

Acrylbehang is behang waarbij gebruik is gemaakt van acrylverf. Het is mogelijk om reliëf aan te brengen met deze acrylverf. Het voordeel hiervan is dat het behang minder snel zal verkleuren. Een bijkomend voordeel van acrylbehang is dat het goed is voor het milieu.

glasvezelbehang

Glasvezelbehang is gemaakt van fijne glasvezels daar waar normale soorten behang vaak gemaakt worden van papier. De glasvezels worden op een speciale manier verweven. Vervolgens worden ze geperst net zo lang tot er een enorm fijn en heel erg sterk gaas ontstaat. Het is mogelijk om in dit gaas lokale verdikkingen aan te brengen. Zo kun je dus een mooie structuur in het glasvezelbehang zichtbaar maken.

textielbehang

Textielbehang bestaat uit natuurlijke of synthetische vezels waardoor het behang een exclusieve uitstraling krijgt. Je kunt gemakkelijk een bijzondere en warme sfeer creëren met textielbehang. Het bijkomende nadeel van deze fantastische uitstraling is het kostenplaatje. Textielbehang is namelijk behoorlijk geprijsd.